Nieuws

Horse Feed Scan van Dumea nu online
Horse Feed Scan van Dumea nu online
09 april 2019

De Horse Feed Scan van Dumea Agro Advies is vanaf nu online aan te vragen. Via de webshop kan een paardenhouder een pakket aanvragen voor de analyse van het ruwvoer. Hiermee weet de paardenhouder wat de voedingswaarde en kwaliteit van het ruwvoer is. Dit is belangrijk om de paarden in een goede conditie te houden.

De analyse op zich is niet nieuw, die voert Dumea al jaren uit. De werkwijze is wel nieuw. “Hiermee kunnen we onze klanten nóg sneller van dienst zijn”, vertelt Robert ter Horst, eigenaar van Dumea Agro Advies. “Vanachter zijn computer of met zijn telefoon koopt de klant een analysepakket in de webshop. Hij stuurt vervolgens het ruwvoer op en, afhankelijk van het soort analyse, ontvangt hij binnen vijf tot tien werkdagen de uitslag in zijn mailbox”. Op basis van de analyse kan de paardenhouder eventueel het rantsoen voor de paarden aanpassen.

Voedingswaarde en kwaliteit gescand
De Horse Feed Scan is een speciaal voor de paardenhouderij ontwikkelde analyse voor ruwvoer; gras, hooi en voordroogkuil. De basis van elk paardenrantsoen bestaat uit ruwvoer, vaak wel 80 - 100%. Door onder andere weersinvloeden en het gekozen oogstmoment, kan de kwaliteit en voedingswaarde van het ruwvoer enorm variëren. “Daarom is die analyse ook zo belangrijk. Dan weet je precies wat de voedingswaarde en de kwaliteit is van het ruwvoer”, aldus Ter Horst.

De Horse Feed Scan biedt verschillende analysepakketten waarop het ruwvoer geanalyseerd kan worden. Van een ‘quickscan’ tot een uitgebreide analyse met mineralen en sporenelementen. De klant kiest zelf wat hij nodig heeft. 

 

Nieuws