Nieuws

Oogst in volle gang: tijd voor moddercampagne
Oogst in volle gang: tijd voor moddercampagne
18 september 2018

Het is weer oogsttijd. Dat betekent veel landbouwvoertuigen en soms modder op de weg. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland heeft in samenwerking met CUMELA Nederland een campagne ontwikkeld om weggebruikers hierop te wijzen. 'Onderling begrip' is de boodschap.

Middels de campagne worden weggebruikers opgeroepen om, bij modder op de weg, het rijgedrag aan te passen. Dat geldt niet alleen voor de boer die met zijn modderige oogstwagen de weg op moet, ook de automobilist of motorbestuurder moet alert zijn. De campagne is afgelopen donderdag afgetrapt door gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel, directeur Janneke Wijnia van CUMELA Nederland en wethouder Dennis Melenhorst van Raalte.

De campagne vraagt om onderling begrip: als we in het verkeer rekening houden met elkaar en begrip hebben voor elkaar, dan komt dat de verkeersveiligheid ten goede. De campagne roept veroorzakers van de modder op om de weg zo veilig mogelijk te houden.

Waarschuwingsborden
Er worden bijvoorbeeld waarschuwingsborden geplaatst als de kans op modder aanwezig is en de 'vervuilers' maken de weg zo snel mogelijk weer schoon. Het kan zijn dat er in verband met de drukke werkzaamheden toch wat modder blijft liggen. Daarom aan de weggebruiker de tip om het gas los te laten. De gemeente is verantwoordelijk voor handhaving en toezicht.

Bron: Nieuwe Oogst, ROV

Nieuws