Nieuws

Vernieuwing tuin of gazon begint met onderzoek grond
Vernieuwing tuin of gazon begint met onderzoek grond
18 november 2020

Veel gazons hebben zwaar geleden van de droge en warme zomers in de afgelopen jaren. Het najaar is een goed moment om een nieuwe start te maken, of je nu de grasmat wilt vernieuwen of de hele tuin (op)nieuw wilt aanleggen.

Inzicht in bemestingstoestand 

Voor een goede start en vitale planten is de vruchtbaarheid en kwaliteit van de bodem essentieel. Je kunt op een eenvoudige manier inzicht hierin krijgen met grondonderzoek. Daarmee laat je een grondmonster analyseren op de belangrijkste voedingselementen (fosfaat, kali en magnesium). Ook kun je de zuurgraad (pH) en het gehalte organische stof laten bepalen; die zijn cruciaal voor de structuur van de bodem en de droogtebestendigheid.

Dumea Agro Advies heeft veel ervaring met grondonderzoek. In de agrarische sector is een regelmatige (jaarlijkse) analyse van grondmonsters heel gewoon. We voeren ook steeds vaker grondonderzoek uit voor beheerders van openbaar groen, hoveniers en particuliere tuinbezitters.

Monster zelf steken of laten doen

Voor onderzoek en bemestingsadvies in tuin en gazon hebben we twee standaardpakketten: basis en volledig. Je kunt deze bestellen in onze webshop. Het grondmonster kun je zelf steken en opsturen. Je kunt het ook laten doen door een van onze ervaren monsternemers. Meer informatie? Neem contact op met een van onze medewerkers. 

Nieuws