Nieuws

Wormonderzoek paarden online aan te vragen
Wormonderzoek paarden online aan te vragen
20 mei 2021

Met een speciaal hiervoor ontwikkeld onderzoek analyseren wij paardenmest op aanwezigheid van wormeitjes. Dit onderzoek voeren wij samen uit met HippoSupport en kan preventief worden ingezet of als onderdeel van een behandelplan. Vanaf nu is het onderzoek online aan te vragen via onze webshop. 

Wormen kunnen de gezondheid van paarden behoorlijk in gevaar brengen. Deze parasieten kunnen koliek, bloedarmoede, vermagering, diarree en groeiachterstand veroorzaken. In het ergste geval zijn worminfecties zelfs dodelijk. Het wormonderzoek wordt vaak uitgevoerd als onderdeel van een behandelplan. Zonder wormonderzoek mag een dierenarts geen wormmiddelen voorschrijven. Ook kan het mestonderzoek preventief worden gedaan, om te controleren of je paarden nog steeds gezond zijn. 

Samenwerking met gespecialiseerd laboratorium
Voor dit wormonderzoek werken we samen met HippoSupport, een gespecialiseerd hippisch parasitologisch laboratorium. Hierdoor kunnen we wormonderzoek van professionele kwaliteit aanbieden tegen relatief lage kosten. Paardenhouders en dierenartsen die voor het eerst dit onderzoek laten uitvoeren, hebben de ervaring dat het gemakkelijker en sneller gaat dan ze gewend waren.

Onderzoek aanvragen?
Het wormonderzoek, of een eventueel ander onderzoek, kan eenvoudig aangevraagd worden via onze  webshop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van onze medewerkers via 0541 – 200 100 of neem per mail contact met ons op

Nieuws