Grondonderzoek

Met ons grondonderzoek breng je de bemestingswaarde in beeld evenals andere gegevens die je nodig hebt voor je bemestingsplan. Of het nu gaat om grasland, ruwvoerteelt, akkerbouw- en tuinbouwgewassen of fruitbomen.

Basispakketten en maatwerk

Je kunt kiezen uit een aantal basispakketten. Daarmee laat je een grondmonster onderzoeken op bemestingswaarde, organische stof, pH, K en Mg, desgewenst aangevuld met andere mineralen en sporenelementen. Daarnaast kunnen we elke extra analyse leveren als maatwerk. Bijvoorbeeld onderzoek naar bodemziektes (schimmels, aaltjes, etc.).
We bieden ook compacte onderzoeken waarmee je voldoet aan de wettelijke verplichtingen voor derogatie of fosfaatdifferentiatie in de KringloopWijzer.

Korte lijnen, overzichtelijk rapport

Net als ons gewasonderzoek voeren we grondonderzoek volledig in eigen beheer uit. We werken met een netwerk van vaste monsternemers en een bijbehorend erkend laboratorium. Daardoor kunnen we vlot werken – je hebt de uitslag in 5 tot 10 werkdagen – en de kosten beperken. De uitslagen verwerken we in praktische en overzichtelijk rapporten met bemestingsadvies. Die bevatten alles wat je nodig hebt voor de afstemming met je (bemestings)adviseur.

Monsternemers en zelf monsters steken

Met een landelijk dekkend netwerk erkende monsternemers zijn we altijd dichtbij. Voor analyses die geen gecertificeerde monstername vereisen kun je ook zelf een monster steken en opsturen. Ook in die gevallen nemen onze monsternemers jou het werk met plezier uit handen.