MESTONDERZOEK

Met mestonderzoek laat je de samenstelling van mest analyseren: de gehaltes stikstof, fosfaat en kali (NPK) en naar wens aangevuld met droge stof. Inzicht in de samenstelling helpt je bij de optimale benutting van mest. Ben je veehouder, dan wil je zoveel mogelijk kunnen aanwenden op je eigen grond en het liefst afvoer beperken.
Voor de handel en transport van mest is mestonderzoek verplicht. Wij werken hiervoor nauw samen met het erkende geaccrediteerde laboratorium Normec Dumea te Wijhe (RVA L610).

Bemestingsplan en analyses voor mestbewerking

Inzicht in de mestkwaliteit is waardevol voor je bemestingsplan. Je wilt de dierlijke mest inzetten waar deze het beste tot zijn recht komt en optimaal combineren met andere mestsoorten.
Naast de standaard-onderzoeken op NPK en droge stof kunnen we aanvullende bepalingen uitvoeren als maatwerk. We doen bijvoorbeeld veel analyses rondom mestbewerking en mestscheidingsinstallaties.
Speciaal voor paardenhouders hebben we een test op aanwezigheid van wormeitjes. https://shop.dumea-agroadvies.nl/paardenhouderij/mest

Korte lijnen, overzichtelijk rapport

We voeren ons mestonderzoek volledig in eigen beheer uit. Daardoor kunnen we vlot werken – je hebt de uitslag in 5 tot 10 werkdagen – en de kosten beperken. De uitslagen verwerken we in praktische en overzichtelijk rapporten.

Monsters nemen

Je kunt zelf mestmonsters verzamelen en opsturen. We hebben vooraf graag even contact, voor afstemming over onder andere de verpakking en de hoeveelheid (500ml). Je kunt ook een van onze monsternemers inschakelen. Zij zijn je graag van dienst.